Free Shipping
Free for $50+ orders
אם אתם מעשנים, אתם בטח יודעים שיש פריט אחד שתמיד יש יותר מדי ממנו, אבל לא תמיד כשצריך אותו: המצת. הכלי הזה מאפשר להדליק בקלות סיגריות, סיגרים ונרגילות, ובאתר של מיסטר סמוק תוכלו למצוא מצתים איכותיים ממיטב החברות בשוק. איך הגענו מאש בשטחים פתוחים להמצאה של המצת? כאן נגלה את ההיסטוריה של המצת ואיך הוא קיבל את הצורה המודרנית שלו.
כמו שרובנו יודעים, האש התגלתה במקרה לפני כמה אלפי שנים. ההומו ספיאנס גילו את האש, מה שהיווה נקודה חשובה במיוחד בהיסטוריה האנושית. האש הזו אפשרה לבני האדם לשרוד בתנאי מזג אוויר קשים, לבשל בשר ולקבל עליונות על פני מינים אחרים. היכולת לשלוט באש אפשרה לבני האדם לבצע דברים שהם לא יכלו לעשות בעבר, ומשם התקדמנו לא מעט במהלך השנים.
ואם חשבתם שהמצת הוא מכשיר עתיק, אתם טועים. לפני ההמצאה של המצת היה הגפרור, שנוצר לראשונה בשנת 1805. מאות אלפי שנים אחרי גילוי האש, כימאי צרפתי בשם ז'אן לואי שאנסל הצליח ליצור גפרור זעיר שממנו ניתן להבעיר להבה גדולה. הגפרור הראשון היה מורכב מקיסם עץ שבקצה העליון שלו היה חומר בשם "כלורט האשלגן".
כאשר טבלו את ראש הקיסם בתוך בקבוקון של חומצה גופריתית מרוכזת, נוצרה תגובה כימית שהביאה להתלקחות. האמצעי הקטן הזה ליצירת אש החל להימכר ברחבי אירופה, והוא היה פופולרי במיוחד במשך עשרות שנים.
כדי להקל על שלב ההצתה, סמואל ג'ונס הבריטי פיתח גפרור שאפשר להצית בלי בקבוקון. ג'ונס יצר גפרור עם בועת זכוכית קטנה שהייתה מלאה בחומצה גופריתית. הבועה הזו הייתה עטופה בכלורט האשלגן וגם בנייר, וכדי להצית גפרורים, היה צריך לשבור את בועת הזכוכית באמצעות החומצה הגופרתית.
הגפרורים עברו את השינוי הזה, אבל הוא עדיין לא היה מספיק. חומצה גופרתית מרוכזת היא חומר חזק שגורם לכוויות כשהוא נוגע בעור, מה שהוביל מדענים לחפש פתרון יעיל יותר להצתה של גפרורים.
החיפוש אחר דרך יעילה ובטוחה יותר להצית אש הביאה רוקח וכימאי אנגלי בשם ג'ון ווקר לפתח גפרורי חיכוך. הגפרורים האלו היו דומים מאוד לגפרורים שאנו מכירים כיום, והם פעלו באותה צורה. באמצעות חיכוך של הגפרור במשטח מחוספס, קצה הגפרור נדלק ואפשר היה להשתמש באש הקטנה שנוצרה.
במאה ה-19 הצליח ווקר להאט תגובה כימית של גפרורים, והוא פיתח גפרור שקצהו היה מצופה בתערובת של כלורט האשלגן (זוכרים אותה?). הכנסה של זרחן לגפרורים היוותה שלב נוסף באבולוציה של גפרורים. היסוד הכימי הזה מגיב עם החמצן שבאוויר ומתלקח בקלות. שארל סוריה הצרפתי הכניס את הזרחן לגפרורים, אבל עדיין היו בעיות עם הגפרורים.
חשיפה לזרחן היא מסוכנת, אז היה צריך למצוא דרך למתן את הפעולה. בשנת 1850, כימאי אוסטרי בשם אנטון פון-קריסטלי גילה את הזרחן הלבן שהיה יציב יותר מהזרחן האדום. במרוצת השנים התפתחו גפרורי בטיחות, שיש בהם זרחן אדום יציב, והם משמשים אותנו עד היום.
המצת הראשון הומצא בשנת 1823 על ידי כימאי גרמני בשם יוהאן דוברינר, וכמו הגפרורים הראשונים, הם לא היו בטיחותיים במיוחד. בשנת 1903 הומצא מצת שדומה למצת המודרני, ואנו משתמשים בעקרונות ההדלקה שלו עד היום. אם אתם רוצים מצת איכותי, הגעתם למקום הנכון.
במיסטר סמוק תוכלו לרכוש מצתים איכותיים של בריק וקליפר, וגם טורץ' להביור ללהבה עוצמתית. כל המוצרים עברו חותמת אישור ותווי תקן של בטיחות, ותוכלו להשתמש בהם לכל צורכי העישון שלכם כדי ליהנות מחוויית עישון מושלמת.